Ticketinfo

Data
do 23 jun, 20:00
Prijzen

©

Concert | Te gast

De Aftocht

deBuren i.s.m. de Brakke Grond
Liveshow rond Paul van Ostaijen met onder meer Neil Akenzua, Teletext en Michelle Samba

Nu de laatste mondmaskers uit het openbare leven verdwijnen, blazen - nee, vieren! - wij samen met Vlaams-Nederlands Huis deBuren de aftocht uit Besmette Stad, het multimediale kunstproject waarbij meer dan 150 kunstenaars een artistiek antwoord gaven op de coronacrisis en Paul van Ostaijens Bezette Stad. Dat doen we in de geest van Van Ostaijen: met live poëzie, muziek en performances. En vooral: met véél van dat alles.

‘Na de liveshow Boem Paukeslag! vorig jaar, turnen we de Brakke Grond ook dit keer om tot Music Hall van dienst met optredens van Neil Akenzua, Michelle Samba, Majla Zeneli, Nibiru en Esther Kinsky, die elk hun versie brengen van het laatste gedicht uit Bezette Stad: De Aftocht. Gastheren Jos Nargy en Joost Oomen gidsen je swingend door de avond.’

Samen met deBuren en Explore the North programmeerden we de Vlaamse pianist Neil Akenzua binnen deze avond.

Organisatie: de Brakke Grond, deBuren, Paul van Ostaijengenootschap, Explore the North en Das Europäische Laboratorium.

Neil Akenzua
Neil Akenzua

Neil Akenzua
Neil Akenzua groeide op in en rondom Antwerpen. Van kleins af aan was hij omringd door muziek, vrienden en liefde. Hij studeerde jazz/pop piano aan het conservatorium van Gent en behaalde een master educatie. Daarnaast heeft hij in de Muziekacademie van Mälmo in Zweden muziek en educatie gestudeerd. In Lund heeft hij ook pianoles gegeven aan jonge kinderen. Over het algemeen ligt Zweden hem nauw aan het hart en hij keert er daarom meermaals per jaar naar terug.  Zelf schrijft hij ook pianocomposities, producties en songs. Neil was verder samen met Lisette Ma Neza afgelopen jaar onderdeel van GrensGeluid, een samenwerking tussen Ancienne Belgique, Motel Mozaique en de Brakke Grond.

do 23 jun '22
20:00 uur
Koop kaarten
Vlaams-Nederlandse organisaties

De Brakke Grond, de lage landen en deBuren behoren tot de Vlaams-Nederlandse organisaties. Zij bevorderen Vlaams-Nederlandse uitwisseling en samenwerking. De andere partijen en meer informatie vind je hier.