Ticketinfo

Rode zaal
Data
wo 04 mei, 21:00
Prijzen

©

Voorstelling | Te gast

Olga Zuiderhoek & Gerard Bouwhuis

Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek
In het kader van Theater na de Dam.

Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek is het refrein van Wintertenen, luizen en eczeem, de typhus en de kanker en de griep van Ischa Meijer, Olga’s lievelingslied. Het werd de titel van dit programma van Olga Zuiderhoek over muziek uit haar 20e eeuw. Ze wilde Gerard Bouwhuis voor de muziek, waar het om draait: Bartók, Antheil, Andriessen, Breuker, Gershwin, Johnny & Jones en natuurlijk Stravinsky. Ze laten de doden meespelen: Gerard speelt met Breuker, Olga zingt met Ischa.

Totaaltheater op 5 vierkante meter: tekst, muziek en beeld, vaak grappig, soms woestmakend droevig, maar hoe dan ook: er klinkt muziek! Gerard speelt en Olga vertelt waarom: “De 20e eeuw telt twee wereldoorlogen, ik heb ze beide misgelopen, hoeveel mazzel kan je hebben.”

Kees Prins tekent voor de regie.

wo 04 mei '22
Rode zaal
21:00 uur
Koop kaarten
Vrijheidsmaaltijd

Zie ook ons programma op Bevrijdingsdag: een vrijheidsmaaltijd en tentoonstellingbezoek. Lees hier meer.

Theater na de Dam

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Lees meer.

Credits
Tekst, spel Olga Zuiderhoek
Piano Gerard Bouwhuis
Video, beeld Peter Claassen
Regie Kees Prins