Ticketinfo

de Brakke Grond
Data
ma 24 feb, 19:30
Prijzen
Aan de kassa - €13
Met online korting - €11
CJP - €3,50 korting
Studenten - €5 korting
Koop kaarten

©

Salon

De Nwe Tijd

Maandagavond On Tour #3
De Nwe Tijd presenteert een Valentijnseditie van Maandagavond On Tour

De Nwe Tijd wil het graag nog eens over de liefde hebben. Van onhandige puberzoen tot #MeToo-stellingname, van bonobo-promiscuïteit tot vogeltjesparingsdans en van liefdesbrief tot vechtscheiding. ​Verwacht nieuwe teksten vers van de pers, filosofische beschouwingen, comedy, live muziek en vooral: veel Lief(de)s.

Elke eerste maandag van de maand ontvangt De Nwe Tijd in het café van hun Antwerpse theater gasten, schrijvers en muzikanten. Daarmee bespreken ze de toestand in hun leven en de wereld. Na een succesvolle eerste reeks avonden buitenshuis, gaat De Nwe Tijd opnieuw met de Maandagavonden 'on tour', met als eindhalte Amsterdam. 

"Alles in het leven draait om seks, behalve seks. Seks draait om macht." Met dit citaat van Oscar Wilde begonnen de repetities. Wat valt er in deze harde tijden nog over de liefde te zeggen? Dat we kunnen geloven? Dat de moeite waard is om te geloven. Dat niet zeemzoeterig of cliché aanvoelt, dat niet fake, banaal of verkoopbaar is, maar inspirerend, motiverend en uitdagend. Wat moet je doen als je tegenwoordig nog dé liefde wil vinden? Hoe gaat het eraan toe bij dieren? Of in de politiek?

Rebekka de Wit, Suzanne Grotenhuis en Freek Vielen schrijven teksten. Kaspar Schellingerhout gaat mee op tournee en verzorgt de muziek. In elke stad is er bovendien een special guest die mee de krochten van zijn hart blootgeeft. In Amsterdam is dit theatermaakster en schrijfster Fien Leysen. Zij was artistiek medewerkster bij theatergroep Berlin en jonge maker bij Het nieuwstedelijk. Haar voorstelling Wat (niet) weg is kreeg lovende reacties en stond op TAZ (Theater Aan Zee Festival).

ma 24 feb '20
de Brakke Grond
€ 6 - € 13
Koop kaarten
Avondprogramma

Om 19:30 gaan de deuren open en wordt er soep en brood geserveerd. Aanvang is 20:00 uur. 

Facebook event
Credits
Van en met Suzanne Grotenhuis, Freek Vielen, Rebekka de Wit en gasten.