Ticketinfo

Besloten

Grote zaal
Data
za 19 mrt, 15:00
Prijzen

©

Prijsuitreiking | Te gast

Prijsuitreiking De Gedichtenwedstrijd 2022

De winnaars van De Gedichtenwedstrijd worden bekend gemaakt.

De Gedichtenwedstrijd

De Gedichtenwedstrijd bekroont het beste Nederlandstalige gedicht van het jaar en staat open voor zowel professionele dichters als amateurs. Uit meer dan 6000 ingezonden gedichten heeft de jury de beste drie gedichten gekozen. In aanwezigheid van de dichters uit de top 100 worden de winnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt: de hoofdprijs bedraagt maar liefst €10.000, de tweede prijs van €3.000 en de derde prijs €1.500. Met een optreden van Clean Pete en presentatie door Andrea van Pol.

Te Gast

Een gastprogramma is een initiatief van een relevante (partner)organisatie dat buiten de eigen programmalijnen ligt, maar wel voldoende aansluit op de inhoudelijke missie van de Brakke Grond. Voorbeelden daarvan zijn uitreikingen van Vlaams-Nederlandse culturele prijzen of programma's van onze Vlaams-Nederlandse partnerorganisaties waarin we niet expliciet samenwerken.

za 19 mrt '22
Grote zaal
15:00, inloop vanaf 14:30 Besloten
Prijs de Poëzie

Prijs de Poëzie is de koepel voor De Grote Poëzieprijs, De Gedichtenwedstrijd en De Johnny. Met de prijs voor de beste bundel en de prijs voor het beste ingezonden gedicht van het jaar geeft Prijs de Poëzie een actueel beeld van geschreven poëzie in het Nederlands taalgebied. Met De Johnny prijst Prijs de Poëzie ook de gesproken poëzie op het podium. Rond de prijzen worden educatieprogramma’s met jongeren georganiseerd en zijn in Vlaanderen en Nederland publieksprogramma’s in theaters en bibliotheken te bezoeken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Prijs de Poëzie