Ticketinfo

Besloten

Grote zaal
Data
zo 02 apr, 15:00
Prijzen

©

Prijsuitreiking | Te gast

De Gedichtenwedstrijd 2023

De winnaars van De Gedichtenwedstrijd worden bekend gemaakt.

De Gedichtenwedstrijd

De Gedichtenwedstrijd bekroont het beste Nederlandstalige gedicht van het jaar en staat open voor zowel professionele dichters als amateurs. Uit meer dan 6000 ingezonden gedichten heeft de jury de beste drie gedichten gekozen. In aanwezigheid van de dichters uit de top 100 worden de winnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt: de hoofdprijs bedraagt maar liefst €5.000, de tweede prijs van €2.500 en de derde prijs €1.000. De muziek is van Vita Pagie en de animatie is van Vere van der Veen. De presentatie is in handen van Andrea van Pol.

Er is een voorprogramma vanaf 14.00u met speeddates met experts uit het veld, waardoor de dichters een volgende stap kunnen zetten in hun carrière of meer feedback op hun werk kunnen ontvangen. Met onder anderen Tsead Bruinja, Babeth Fonchie Fotchind en Nora van Arkel. 

zo 02 apr '23
Grote zaal
Besloten programma, vanaf 14:00
Poëzieclub

Poëzieclub is de koepel voor De Grote Poëzieprijs, De Gedichtenwedstrijd en De Johnny. Met de prijs voor de beste bundel en de prijs voor het beste ingezonden gedicht van het jaar geeft Prijs de Poëzie een actueel beeld van geschreven poëzie in het Nederlands taalgebied. Met De Johnny prijst Prijs de Poëzie ook de gesproken poëzie op het podium. Rond de prijzen worden educatieprogramma’s met jongeren georganiseerd en zijn in Vlaanderen en Nederland publieksprogramma’s in theaters en bibliotheken te bezoeken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Prijs de Poëzie