Ticketinfo

Weekendticket

Fabriek de Toekomst
Data za 12 mrt — zo 13 mrt
12:00 — 22:00
Prijzen
Met Coronacheckapp

©

Festival | Buitenshuis

Grasnapolsky 2022

de Brakke Grond X Grasnapolsky
Gronings showcasefestival is terug met o.a. Noa Lee, Brorlab en meer

Grasnapolsky is terug. Het Gronings ontdek- en showcasefestival in de oude fabriek de Toekomst bij Scheemda strijkt op 11 en 12 maart neer.
Zoals in voorgaande jaren is daarbij een pak van het muzikale programma van Vlaamse bodem. Noa Lee, Shoko Igarashi, Brorlab, Multani en Reinel Bakole komen af. Dat betekent een trip langs alternatieve indie, dreampop, punk en neo-soul.

Het thema van dit jaar is Gaan tot het Licht.  

In de afgelopen jaren ontdekte de muzieksector verschillende interessante Vlamingen in het hoge Noorden, zoals bijvoorbeeld Chibi Ichigo, Zwangere Guy en Willy Organ.

Reinel Bakole
De in Brussel woonachtige Reinel Bakole was voorbestemd om jazzdanseres te worden – tot ze na haar bachelor aan de Academie voor Theater en DAns de muziek waar ze al zo lang op danste net zo interessant begon te vinden. Nu verkent Bakole het onbewustzijn en haar Congolese roots via een aangename mengeling van jazz en afro-soul met een stem die rijkt van Simone tot Badu. En de muziek mag dan nu prioriteit zijn, de voorliefde voor dans en visuals in haar performance is nooit vervaagd.

Shoko Igarashi
Shoko Igarashi werd geboren in het Japanse Yamagata en reisde dankzij haar talent voor saxofoon en fluit de hele wereld over, van New York tot Brussel, van waaruit ze nu woont en werkt. Shoko verkende sinds 2018 een scala aan muziekgenres, waaronder Japanse city-pop en fusion jazz uit de jaren zeventig.

Multani
Drummer Niels Meukens, ook bekend van Warhola, startte enige tijd terug zijn eigen project. Dat deed hij met Multani en zijn debuut EP DOT, een mix van electronica en lo-fi pop. In Quinten de Cuyper (o.a. Tin Fingers) en Jeroen Geboers (YAWNS) vond hij zijn band.

Noa Lee
Nina Kortekaas is een pianiste, songwriter en zangeres. Ze volgde jazz piano aan het Conservatorium van Gent en studeerde later in deze richting af aan het Conservatorium van Brussel. Na in verscheidene projecten als pianist/backing zangeres te hebben gespeeld, begon Nina in 2018 haar eigen project Noa Lee. Een indie/pop band met drummer Robbe Broeckx en bassist/toetsenist Lennart Heyndels.

Met deze groep bracht ze verschillende singles uit die één voor één opgepikt werden door onder andere Studio Brussel, Bruzz, Humo en Focus Knack. Daarnaast speelden ze in de AB, Trix en OLT Rivierenhof als support van Arsenal, Geppetto & the Whales en Tristan. Onlangs bracht Noa Lee hun eerste EP uit. 

Brorlab
Brorlab zijn drie jonge Antwerpenaren die met een bas, gitaar, Casio en een drumprogramma op hun smartphone optredens in elkaar boksen van zo’n tien minuten. Nummers die zo’n dikke minuut duren (of een paar seconden langer). Nogal wiedes dat de vergelijking met Cocaine Piss zich opdringt. Daar zal wel iets van aan zijn, het zijn in ieder geval deuntjes waar ze ons iedere seconde voor wakker mogen maken.

za 12 mrt '22

zo 13 mrt '22
Fabriek de Toekomst
Kaartverkoop via Grasnapolsky
€ 75
Koop kaarten
Facebook event
Mede mogelijk gemaakt door: