Ticketinfo

Internationaal Theater Amsterdam
Data
di 15 mrt, 19:30
Prijzen
Eerste rang - €29,50
Tweede rang - €27
Derde rang - €16,50
Koop kaarten

© Kurt Van der Elst

Voorstelling | Buitenshuis

Toneelhuis / Lisaboa Houbrechts

Bruegel
Een caleidoscopisch portret van Pieter Bruegel de Oude. Onderdeel van P.U.L.S. by Toneelhuis.

Dulle Griet neemt je mee op een reis door de tijd. Zo ontwikkelt zich een caleidoscopisch portret van Pieter Bruegel de Oude en het tijdperk waarin hij haar creëerde.

Bruegel is een theatertekst en voorstelling van Lisaboa Houbrechts. Met Kuiperskaai maakte ze reeds het gedurfde 1095 (2017) en de controversiële Hamlet (2018).

1095 bracht ons naar de duistere wereld van de kruistochten. De ruwe bewerking van Hamlet leverde een verrassend familieportret op, nu eens intimistisch dan weer uitzinnig. Telkens daagt Lisaboa Houbrechts haar performers uit tot veelvormige speelstijlen die onderling mogen schuren en botsen.” 

Met Bruegel schrijft Lisaboa Houbrechts een caleidoscopisch portret van Pieter Bruegel de Oude en het tijdperk waarin hij Dulle Griet creëerde. De figuur die de toeschouwer zal meenemen op een reis door de tijd is Dulle Griet: de vrouw die als ‘manwijf ’ wordt beschimpt omdat ze objecten rooft voor de hel. Maar wat als zij die objecten niet rooft, maar ze juist probeert te redden? Lisaboa Houbrechts maakt een vertelling aan de hand van die verloren gegane objecten.

Bruegel wordt gebracht door een prachtige cast bestaande uit: Rand Abou Fakher, Louise Bergez, Lobke Leirens, Romy Louise Lauwers, Andrew Van Ostade die Pieter Bruegel vertolkt en Anne-Laure Vandeputte in de rol van Dulle Griet.

Laatmiddeleeuwse madrigalen, gezongen door polyfonisch ensemble Harmonia Sacra, gaan een verbinding aan met de composities van kamancheh-speler Mostafa Taleb.

di 15 mrt '22
Internationaal Theater Amsterdam
19:30 uur
€ 16,50 - € 29,50
Koop kaarten
Over P.U.L.S.

Ook dit jaar bundelen we samen met Frascati en Internationaal Theater Amsterdam onze krachten om het werk van de P.U.L.S.-makers te presenteren aan het publiek.

Het Antwerps stadstheater Toneelhuis is een graag geziene gast in Amsterdam. Internationaal Theater Amsterdam, Frascati en de Brakke Grond presenteren van oudsher werk van de Toneelhuis-makers. Sinds een jaar of twee volgen deze huizen ook de jonge theatermakers van het P.U.L.S.-project, het Project for Upcoming artists for the Large Stage.

P.U.L.S. is een vierjarenplan van Toneelhuis dat getalenteerde jonge theatermakers op eigen tempo laat doorgroeien naar de grote zaal. Vier internationaal gerenommeerde regisseurs kijken als bondgenoten mee: Jan Lauwers, Alain Platel, Ivo van Hove en initiatiefnemer Guy Cassiers.

Credits
Tekst en regie Lisaboa Houbrechts
Met Rand Abou Fakher, Louise Bergez, Romy Louise Lauwers, Lobke Leirens, Andrew Van Ostade, Anne-Laure Vandeputte
Regieassistentie, dramaturgie Pauwel Hertmans
Muziek Mostafa Taleb (kamancheh, compositie) en Harmonia Sacra: Jérôme Bertier (orgel, klavecimbel, arrangement), Florent Baffi (zang), Capucine Meens (zang), Stéphanie Révillion (zang)
Scenografie Oscar van der Put
Kostuums Kasia Mielczarek
Productieleiding Celine van der Poel
Technische productieleiding, licht Diederik Suykens
Geluid Paul Van Caudenberg
Productie Toneelhuis, Kuiperskaai
Ontwikkeld in Co-Labo
Coproductie Le Phénix Valenciennes, Needcompany, La Villette Parijs
Met dank aan KMSKA, LLS Paleis
Met de steun van Tax Shelter maatregel v/d Belgische Federale Overheid, Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius, culturele samenwerking Vlaamse Gemeenschap en regio Hauts-de-France