Ticketinfo

Rode zaal
Data
Prijzen
Language no problem

© Laura Van Severen

Voorstelling

Ezra Veldhuis / Bosse Provoost / Toneelhuis

SUN-SET
Een kosmogonische beleving in de theaterzaal. Onderdeel van P.U.L.S. by Toneelhuis.

In het begin was er slechts vormeloze duisternis. Al eeuwenlang vertelt de mens zichzelf uiteenlopende verhalen over wat daarna kwam: het ontstaan van de wereld. 

In SUN-SET trachten Ezra Veldhuis, Bosse Provoost en Oshin Albrecht te achterhalen hoe een 'kosmogonisch moment' kan worden verbeeld, het fragiele moment waarop 'niets' omslaat in 'iets'. Schipperend tussen licht en duisternis, abstractie en figuratie, roept SUN-SET bastaardwerelden op, in een theaterzaal die zelf wel lijkt te leven.

Een intieme performance die je tot bij - of tot net voorbij - de grenzen van je verbeelding brengt.

Over P.U.L.S.

Ook dit jaar bundelen we samen met Frascati en Internationaal Theater Amsterdam onze krachten om het werk van de P.U.L.S.-makers te presenteren aan het publiek.

Het Antwerps stadstheater Toneelhuis is een graag geziene gast in Amsterdam. Internationaal Theater Amsterdam, Frascati en de Brakke Grond presenteren van oudsher werk van de Toneelhuis-makers. Sinds een jaar of twee volgen deze huizen ook de jonge theatermakers van het P.U.L.S.-project, het Project for Upcoming artists for the Large Stage.

P.U.L.S. is een vierjarenplan van Toneelhuis dat getalenteerde jonge theatermakers op eigen tempo laat doorgroeien naar de grote zaal. Vier internationaal gerenommeerde regisseurs kijken als bondgenoten mee: Jan Lauwers, Alain Platel, Ivo van Hove en initiatiefnemer Guy Cassiers.

Rode zaal
Binnenkort meer informatie en kaartverkoop
Beyond the Black Box

Dit programma is onderdeel van Beyond the Black Box. De Brakke Grond presenteert van 9 t/m 12 februari 2022, in samenwerking met C-TAKT en SoAP Maastricht, verrassend transdisciplinair werk uit Vlaanderen en Nederland. Lees hier meer.

Credits
Concept Ezra Veldhuis, Bosse Provoost
Creatie Oshin Albrecht, Bosse Provoost, Ezra Veldhuis
Geluidsontwerp Benjamin Cools
Dramaturgie Sébastien Hendrickx
Productie Toneelhuis / P.U.L.S. en Kraagsteen
Coproductie Playground (Stuk & M. Leuven)
Met de steun van Gouvernement, Kunstencentrum BUDA, De School Van Gaasbeek, KAAP, Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, Casa Kafka Pictures Tax Shelter powered by Belfius