Ticketinfo

Frascati
Data
do 03 feb, 21:00
Prijzen
Standaard - 17
Student / Stadspas / CJP - 12
Language no problem
Koop kaarten

© Dries Segers

Voorstelling | Buitenshuis

Toneelhuis / Hannah De Meyer

hi Baubo,
Over ons verlangen naar leesbaarheid. Onderdeel van P.U.L.S. by Toneelhuis.

“Ik associeer Baubo met creatieve, erotische duisternis. Met bloed, aarde en de maan. Ze is een figuur die vrouwelijke seksualiteit verbindt met ecologie, met psychedelica en daverend gelach.” - Hannah De Meyer
 
In 2018 schreef en speelde Hannah De Meyer het hypnotiserende new skin. In deze voorstelling versmolt ze de groeiende verontwaardiging van een nieuwe generatie jonge mensen over onze kapotte wereld met een hoogst persoonlijk ‘ontwaken’. new skin als een deur naar een nieuw bewustzijn, met alternatieve verhalen over wat succes is, welvaart, een welvarende maatschappij. 

In dit seizoen laat Hannah De Meyer zich gidsen door Baubo, een obscure mythologische figuur, geassocieerd met regeneratie, magie en seksualiteit. Al sinds de prehistorie duikt Baubo op in rotstekeningen, benen figuurtjes en verhalen: figuren met geaccentueerde vagina’s en gespreide benen, meestal in het gezelschap van stieren, schildpadden en vogels. In de Griekse mythologie duikt Baubo op als min van Dionysius en hulpje van Demeter. 

De Meyer componeert een nieuwe tekst die ze samen met enkele performers ensceneert tot een voorstelling waarin taal en beweging zich op unieke wijze met elkaar verweven.

do 03 feb '22
Frascati
21:00 uur
€ 17 - € 12
Koop kaarten
Over P.U.L.S.

Ook dit jaar bundelen we samen met Frascati en Internationaal Theater Amsterdam onze krachten om het werk van de P.U.L.S.-makers te presenteren aan het publiek.

Het Antwerps stadstheater Toneelhuis is een graag geziene gast in Amsterdam. Internationaal Theater Amsterdam, Frascati en de Brakke Grond presenteren van oudsher werk van de Toneelhuis-makers. Sinds een jaar of twee volgen deze huizen ook de jonge theatermakers van het P.U.L.S.-project, het Project for Upcoming artists for the Large Stage.

P.U.L.S. is een vierjarenplan van Toneelhuis dat getalenteerde jonge theatermakers op eigen tempo laat doorgroeien naar de grote zaal. Vier internationaal gerenommeerde regisseurs kijken als bondgenoten mee: Jan Lauwers, Alain Platel, Ivo van Hove en initiatiefnemer Guy Cassiers.

Credits
Concept Hannah De Meyer
Van en met Hannah De Meyer, Koba De Meutter, Sietske Van Aerde, Stef Van Looveren, Dries Segers, Adina Macpherson, Ine Meganck, Chloé Dhauwe
Productie Toneelhuis . P.U.L.S.
Met de steun van Tax Shelter Maatregel van de Belgische Federale overheid, Casa Kafka Pictures - Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius