Ticketinfo

Dit event is gratis voor Subbacultcha-leden.

Witte zaal
Data
do 09 mei, 17:00 — 18:30
Prijzen

© Camille Picquot

Expositie

de Curieuze Club x UNSEEN

Normality in a fictional reality
Samen met UNSEEN creëren we een nieuwe laag over de expo van Camille Picquot

Hoe kan fictie dienen als een instrument in fotografie? Amelie Schüle gaat met deze vraag aan de slag wanneer ze bezoekers langs het werk van Camille Picquot begeleidt. Ze geeft vorm aan de Curieuze Club vanuit haar expertise als curator bij de Nederlandse fotografiebeurs Unseen. 

de Curieuze Club

De Curieuze Club is een compromisloze, eigentijdse blik op het beeldend werk in de Brakke Grond. Samen met drie partners ontleden we de visuele impact aan de hand van tekst, poëzie, muziek en

Fictie in fotografie

Samen met Unseen zoomen we in op fictie in de fotografie in het kader van de tentoonstelling Camille Picquot, curator Amelie Schüle leidt doorheen de expo. Haar research cirkelt voornamelijk rond de kracht van fictie in fotografie en hoe die ons beeld of perceptie over de realiteit in het algemeen verleidt. Ze bevraagt haar eigen nieuwsgierigheid en zet ook de kijker voor een blok: wat is onze positie? In plaats van theoretische referenties rondom realiteit en fictie en rondom het medium fotografie te introduceren, legt ze een extra laag over de tentoonstelling aan de hand van literaire meesterwerken, en vooral aan de hand van Nietzsches filosofische ideeën.
 

Het aantal deelnemers is beperkt tot 30 personen. Voertaal: Engels. 
 

Dit event is gratis voor leden van Subbacultcha.
Meer info over lidmaatschap. 

do 09 mei '19
Witte zaal
€ 4 - € 11
Onderdeel van expositie

Dit programma is onderdeel van de expositie van Camille Picquot.

Facebook event