Ticketinfo

Grote zaal
Data
ma 28 mrt, 20:00
di 29 mrt, 20:00
wo 30 mrt, 20:00
do 31 mrt, 20:00
Prijzen

© Koen Broos

Voorstelling | Vlaamse klepper

De KOE

De man die zijn haar kort liet knippen II
Vervolg op de voorstelling uit 2004: een schrijver en een actrice gaan de confrontatie aan in een restaurant.

Na The Godfather, The Terminator en The Dark Knight is er eindelijk de sequel op De man die zijn haar kort liet knippen. In de originele voorstelling, geïnspireerd door het boek van Johan Daisne, komen een man en een vrouw samen in een restaurant. Het is 2004: Harvey Weinstein is nog een succesvolle producent, de term mansplaining bestaat nog niet, hoesten in de openbare ruimte is nog onschuldig. De man is een schrijver, de vrouw een actrice. Ooit waren ze verliefd, maar de angst om alles kapot te maken stond hun liefde in de weg.

Bijna twee decennia later komen ze elkaar weer tegen, in een wereld waarin niets nog onaantastbaar is. Oude zekerheden wankelen op broze fundamenten. Zullen ze zelf ook aan het wankelen gaan? Worden hun herinneringen gekoesterd, of genadeloos herzien? Is de tijd rijp voor een echte dialoog? Niet alleen de personages gaan de confrontatie aan: de spelers van de KOE onderzoeken het geheugen van hun gezelschap, gaan in gesprek met hun verleden en hun eigen repertoire. Net als bij de herneming van De Gebiologeerden, de herwerking van De Nijl is in Caïro aangekomen, en het jubileumboek KOE DOET BOEK. Het repertoire wordt geen doordruk, maar een aanzet, een mogelijkheid.

Wie de originele voorstelling niet zag, moet zich geen zorgen maken. De man die zijn haar kort liet knippen II is een fonkelnieuwe voorstelling die geen voorkennis vereist, wél ouderwetse goesting.

ma 28 mrt '22

do 31 mrt '22
Grote zaal
20:00 uur
€ 12 - € 17
Koop kaarten
Credits
Van en met Natali Broods, Peter Van den Eede, Willem de Wolf