Ticketinfo

Grote zaal
Data
ma 28 mrt, 20:00
di 29 mrt, 20:00
wo 30 mrt, 20:00
do 31 mrt, 20:00
Prijzen

© Koen Broos

Voorstelling | Vlaamse klepper

De HOE

De nieuwe man
Vervolg op een KOE-voorstelling uit 2004: een schrijver en een actrice gaan de confrontatie aan in een restaurant.

Na The Godfather, The Terminator en The Dark Knight is er eindelijk de sequel op De man die zijn haar kort liet knippen. In de originele voorstelling, geïnspireerd door het boek van Johan Daisne, komen een man en een vrouw samen in een restaurant. Het is 2004: Harvey Weinstein is nog een succesvolle producent, de term mansplaining bestaat nog niet, hoesten in de openbare ruimte is nog onschuldig. De man is een schrijver, de vrouw een actrice. Ooit waren ze verliefd, maar de angst om alles kapot te maken stond hun liefde in de weg.

Bijna twee decennia later komen ze elkaar weer tegen, in een wereld waarin niets nog onaantastbaar is. Oude zekerheden wankelen op broze fundamenten. Zullen ze zelf ook aan het wankelen gaan? Worden hun herinneringen gekoesterd, of genadeloos herzien? Is de tijd rijp voor een echte dialoog?

"Wat een prachtig venijnige tekst, wat een magistraal gespeelde oorlog (...) Het is taal en spel op het scherp van de snede, met kleine subtiele (glim)lachmomentjes."

Theaterkrant

Niet alleen de personages gaan de confrontatie aan: de spelers van De HOE (voorheen de KOE, lees hier meer) onderzoeken het geheugen van hun gezelschap, gaan in gesprek met hun verleden en hun eigen repertoire. Net als bij de herneming van De Gebiologeerden, de herwerking van De Nijl is in Caïro aangekomen, en het jubileumboek KOE DOET BOEK. Het repertoire wordt geen doordruk, maar een aanzet, een mogelijkheid.

Wie de originele voorstelling niet zag, moet zich geen zorgen maken. De nieuwe man is een fonkelnieuwe voorstelling die geen voorkennis vereist, wél ouderwetse goesting.

"Drie topspelers pakken hier alle hedendaagse dilemma’s over het ‘publieke’ en het ‘private’ samen. (...) Het heeft me dagenlang bezig gehouden."

Pzazz.theater
ma 28 mrt '22

do 31 mrt '22
Grote zaal
20:00 uur | Nederlandse première
€ 12 - € 17
Koop kaarten
Vlaamse Klepper

Deze voorstelling is onderdeel van de programmalijn Vlaamse Kleppers: theaterzwaargewichten uit Vlaanderen. Lees hier meer.

Credits
Van en met Natali Broods, Peter Van den Eede, Willem de Wolf
Techniek Bram De Vreese en Shane Van Laer
Stagaires Elise Bauwens en Kate De Jonckheere
Productie De HOE in coproductie met Het Laatste Bedrijf
Met steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid