Ticketinfo

Rode zaal
Data
vr 04 mrt, 20:00
za 05 mrt, 20:00
Prijzen

©

Voorstelling

De Nwe Tijd / 't Barre Land

Op de rok van het universum
Een lichtgevende vertelling vol humor, liefde en mededogen, naar het boek van P.C. Hooftprijs-winnaar Tonnus Oosterhoff.

In den beginne waren er verhalen. Een hele stoet. Afkomstig van het internet, weggestroomd uit boekenkasten, ontsproten aan de fantasie. Te midden van al die anekdotes is daar plots het verhaal van een enkeling: Roelof de Koning, in dit geval. Dierenarts. Hij leeft het leven dat wij allen leiden – hij wordt geboren en hij sterft. Daartussendoor groeit hij op en door en krimpt ten slotte in tot zakformaat.

P.C. Hooft-prijswinnaar Tonnus Oosterhoff schreef volgens pers en publiek een “absoluut droomboek”. Nu slaan ’t Barre Land en De Nwe Tijd de handen ineen om het te vertalen naar een lichtgevende vertelling vol humor, liefde en mededogen.

Terwijl de grens tussen dier en mens, mens en robot, fantasie en feit steeds meer vervaagt, wagen zij zich onbevreesd aan de grote vraag: wat is de waarde van een mensenleven? Of om de woorden van de dichter Lucebert te lenen: zijn wij iets anders dan een kruimel op de rok van het universum?

vr 04 mrt '22

za 05 mrt '22
Rode zaal
20:00 uur | Wereldpremière
€ 10 - € 15
Koop kaarten
We Are Public

De voorstelling van 4 maart is onderdeel van de We Are Public-selectie. Lees meer.

Credits
Productie De Nwe Tijd, ’t Barre Land
Van en met Vincent van den Berg, Margijn Bosch, Rosa Vandervost, Freek Vielen, Czeslaw de Wijs
Naar het boek van Tonnus Oosterhoff
Met steun van de Vlaamse Overheid