Ticketinfo

Grote zaal
Data
di 15 feb, 20:00
wo 16 feb, 20:00
do 17 feb, 20:00
Prijzen

© Stef Stessel

Voorstelling | Vlaamse klepper

tg STAN / de Roovers

Infidèles
Een hulde aan Ingmar Bergman als schrijver, de scherpzinnigheid en de menselijkheid, de vitaliteit en de humor.

"Je hebt een voorstelling als deze drie elementen aanwezig zijn: het woord, de toneelspeler, de toeschouwer. Dat is al wat je nodig hebt, je hebt niets anders nodig om het mirakel te laten plaatsvinden." - Ingmar Bergman

Na Scènes de la vie conjugale en Après la répétition in 2013, keert tg STAN terug naar het oeuvre van Ingmar Bergman. De behoefte om dieper in het werk van Bergman te graven wordt gedeeld door Robby Cleiren, die al eerder deel uit maakte van STAN-producties zoals Bedrog, Zomergasten, The Monkey Trial en De Kersentuin. Zijn gezelschap, de Roovers, coproduceert deze nieuwe voorstelling. Voor het eerst wordt samengewerkt met Ruth Becquart, de laatste jaren vooral bekend door haar televisiewerk.

Infidèles baseert zich op het gelijknamige scenario uit 1996 en op 'Laterna Magica', zijn autobiografie, verschenen in 1987. De voorstelling wil hulde brengen aan Ingmar Bergman als schrijver. In Infidèles gaat Bergman ook zelf in dialoog met zijn personages en wordt de ik-figuur van de schrijver in de voorstelling verwerkt. Deze zoektocht naar de autobiografische dimensie van zijn werk vervalt niet in voyeurisme, biecht of psychologisering, maar toont aan hoe subtiel en meedogenloos Bergman menselijke verhoudingen blootlegde, waarbij hij zichzelf niet buiten schot hield.

Door een onbevangen theatrale lectuur zullen de scherpzinnigheid en de menselijkheid, de vitaliteit en de humor van Bergmans oeuvre tot uiting komen. Het wordt een ongekunsteld eerbetoon, een liefdesverklaring, een gebaar van respect zonder in idolatrie te vervallen.

"Een stuk dat zich nestelt onder je vel en daar nog lang nazindert." - ★★★★

de Standaard

"Dankzij het uitzonderlijk acteerwerk en het spel met aparté duizelen de gedachten tot lang na de voorstelling."

Pzazz.theater
di 15 feb '22

do 17 feb '22
Grote zaal
20:00 - 22:00 uur | Nederlandse première
€ 12 - € 17
Koop kaarten
Corona-update

Wij vragen je om een coronatoegangsbewijs te tonen voor je bezoek aan een voorstelling in de Brakke Grond. Op deze pagina lichten we al onze coronamaatregelen toe, zodat je veilig en voorbereid een bezoek aan ons cultuurhuis kunt brengen.

Credits
Tekst Ingmar Bergman
Vertaling Vincent Fournier
Van en met Ruth Becquart, Robby Cleiren, Jolente De Keersmaeker, Frank Vercruyssen
Kostuums An D'Huys
Lichtontwerp Stef Stessel
Productie STAN en de Roovers
Coproductie Festival D’Automne (Paris), Théâtre de la Bastille (Paris), Théâtre Garonne (Toulouse)