Ticketinfo

Grote zaal
Data
wo 17 mei, 20:00
do 18 mei, 20:00
vr 19 mei, 20:00
Prijzen

© Koen Broos

Voorstelling

DE HOE / De Nwe Tijd

DAVID of hoe we ons bedacht hebben
Over David Foster Wallace, de auteur, zijn verslaving, genialiteit, onzekerheid, depressie en hyperbewustzijn.

Hoe blijf je overeind in het volwassen leven zonder je op je vijftigste een kogel door je kop te jagen? Dat was het uitgangspunt van de speech This is water van de Amerikaanse schrijver David Foster Wallace. Wallace las de tekst in 2005 op de diploma-uitreiking van een prestigieuze hogeschool. Drie jaar later hing hij zich met een tuinslang op in zijn garage. Hij werd 46 jaar.

Twee gezelschappen maken drie voorstellingen over de persoon en het werk van David Foster Wallace. Vertrekpunt zijn de biografie van de auteur, zijn verslaving, genialiteit, onzekerheid, depressie en hyperbewustzijn. Het eerste luik, DAVID of hoe we ons bedacht hebben zoekt uit hoe je een betekenisvol leven leidt, een leven dat samenhangt met anderen en met de wereld, zodat je minstens de vijftig haalt zonder een kogel door je kop te jagen.

Denk je aan zelfmoord? Praat erover. Bel 0800-0113 of chat via 113.nl.

"Een heerlijk spel van spitsvondige dialogen ontspint zich, hersenstrelend zijn de gevatte zinnen en beschrijvingen van elkaar."

Theaterkrant
wo 17 mei '23

vr 19 mei '23
Grote zaal
20:00 uur
Koop kaarten
Credits
Tekst Willem de Wolf, Wannes Gyselinck, Freek Vielen
Spel Willem de Wolf, Suzanne Grotenhuis, Carine van Bruggen, Greg Timmermans, Ans Van den Eede, Freek Vielen
Eindregie en scenografie Peter Van den Eede
Productie DE HOE en De Nwe Tijd - in coproductie met Het Laatste Bedrijf.
Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid met de hulp van Gallop Tax Shelter.