Ticketinfo

Data wo 03 nov — zo 07 nov
16:20
Prijzen
Tickets

©

Festival | Buitenshuis

IMPAKT Festival 2021: Modern Love

Performances door Marije De Roover
Ondersteuning presentatie Vlaamse kunstenaar

In onze on-demand samenleving spelen liefde, relaties en intimiteit zich steeds meer online af. Wat doet dit met manier waarop we elkaar ontmoeten, liefhebben – en uit elkaar gaan? Vanaf woensdag 3 november staat IMPAKT Festival 2021 geheel in het teken van Modern Love (or Love in the Age of Cold Intimacies). Gast-curator Katerina Gregos, directeur van het National Museum of Contemporary Art in Athene, stelde met Arjon Dunnewind, artistiek leider van IMPAKT, een liefdevolle expositie en prikkelend festivalprogramma samen, met kunstenaars, filosofen, schrijvers en wetenschappers als AA Bronson, Eva Illouz, Srećko Horvat, Dries Verhoeven, Melanie Bonajo, Duran Lantink, Mounir Samuel, Roanne van Voorst en vele anderen.
De Brakke Grond ondersteunt de performances van de Vlaamse kunstenaar Marijke De Roover. 

Live, Laugh, Limerence

In haar operavoorstelling Live, Laugh, Limerence zet De Roover vraagtekens bij uitdrukking van liefde die in mainstream cultuur vooral wordt gekenmerkt door heteronormatieve structuren; de clichés van romcoms, musicals, opera, karaoke en Disney. 

Vaak probeert popcultuur te beschrijven hoe we ons voelen als we verliefd zijn, maar op deze manier schrijven ze ook vóór; ze vertellen hoe we ons zouden moeten voelen en creëren normen die we kunnen vergelijken met onze eigen ervaringen. 

The Eggcellent Adventures of Marijke De Roover / Part 1: A Womb of One's Own

The Eggcellent Adventures of Marijke De Roover is een TEDx-musical. De TEDx-lezingen voeren de slogan Ideas worth spreading en bieden een platform aan lokale sprekers die zeer persoonlijke verhalen delen in een geënsceneerde, pseudowetenschappelijke context. De narratief is er meestal een van empowerment en het overwinnen van moeilijkheden.


In deze performance gebruikt Marijke De Roover dit format voor haar eigen persoonlijke verhaal over lesbische vrouwen die hulp zoeken om zwanger te worden – met een beetje extra dramatiek. De kunstenaar treedt op als zichzelf en mixt elementen van TEDx-lezingen en muzikale performance. Ze zingt over de zeer dramatische ervaringen met mislukte IVF-pogingen en geeft antwoorden op de onnozele of soms kwetsende vragen van mensen – met daarnaast meer feitelijk sociologisch onderzoek naar heteronormativiteit en onderzoekende vragen naar wat het betekent om een lesbische vrouw te zijn die kinderen wil met behulp van IVF. The Eggcellent Adventures of Marijke De Roover geeft een stem, daagt normativiteit uit, laat het onbekende zien en creëert een nieuw vocabulaire voor verandering.

 

wo 03 nov '21

zo 07 nov '21
Tickets
Info

Live, Laugh, Limerence is onderdeel van de openingsavond van IMPAKT
3 November 2021, 20:30 - 21:00 uur
Locatie: Het Huis Utrecht
Tickets € 6,50 / € 5,50 

-

The Eggcelent Adventures of Marijke De Roover
6 november 2021, 21:30 - 22:00 uur
Het Huis Utrecht
Tickets € 6,50 / € 5,50

Facebook event