Ticketinfo

Rode zaal
Data
do 11 nov, 20:00
vr 12 nov, 20:00
Prijzen

©

Concert

Bimhuis x de Brakke Grond: De Koffie van Morgen

Le Ravage d'Ali Baba
Verhalen en impressies uit vluchtelingenkampen verwerkt in een creatieve, uitdagende voorstelling met muziek, woord en beeld.

Le Ravage d’Ali Baba brengt prikkelende stijlen – een amalgaam van improvisatie, elektronica en filmische muziek – samen met origineel beeld- en tekstmateriaal, en koppelt het aan een sterk maatschappelijk engagement. Geen klassiek concert, maar een onderdompeling in een intrigerende performance die het publiek meesleept én vrijheid biedt.

Jazzdrummer Simon Plancke trok met vrijwilligers van Vzw Humain naar vluchtelingenkampen in Brussel en Duinkerke. De gesprekken die hij daar had met mensen op de vlucht duiken op in een concertreeks bij JazzLab, maar ook op een album. Op 1 december 2019 verscheen via WERF Records een boek en een cd. Het boek bevat teksten van 9 geëngageerde auteurs die ook meegingen naar de vluchtelingenkampen en hun indrukken en opgetekende verhalen verwerkten in persoonlijke bijdragen: Anne Provoost, Yasmien Naciri, Aya Sabi, Dalilla Hermans, Carmien Michels, Sabrine Ingabire, Rachida Lamrabet, Birsen Taspinar en Ann Lamon. Daarnaast bevat het boek fotomateriaal van Light Of The Children, dat kinderen zelf foto’s liet maken in de vluchtelingenkampen.

Plancke laat zich op het podium bijstaan door twee opvallende artiesten. Geluidskunstenares Els Viaene is al jarenlang in de weer met het creëren van buitengewone klanklandschappen. Gewapend met microfoons start ze vaak vanuit natuurlijke geluiden om luisteraars op sleeptouw te nemen door denkbeeldige en organische nieuwe werelden op de wip tussen het passieve horen en actieve luisteren. Toetsenist Jozef Dumoulin is uitgegroeid tot een van de buitenbeentjes van de Belgische jazz en improvisatie. Ook hij is een klankreiziger, voortdurend op zoek naar nieuwe dimensies van geluid. Hij maakte het allereerste solo-album voor Fender Rhodes en staat steeds garant voor een beleving die even origineel als futuristisch aanvoelt.

Deze voorstelling is onderdeel van de samenwerking met BIMHUIS, waarin de Brakke Grond en BIMHUIS in beider huizen samen Vlaams programma presenteren.

do 11 nov '21

vr 12 nov '21
Rode zaal
20:00 uur
€ 6 - € 11
Koop kaarten
Credits
Drums, elektronica Simon Plancke
Toetsen, elektronica Jozef Dumoulin 
Geluidskunst Els Viaene
Mede mogelijk gemaakt door: