Ticketinfo

Data
zo 19 sep, 15:00
Prijzen
Reserveer een plek via het ANV

©

Te gast

De Bronzen Uil Tournee

Nieuw literair talent in jouw buurt.

Maak kennis met de winnaar van 2020

De Bronzen Uil is de Nederlandstalige literaire debuutprijs van het Willemsfonds en het Algemeen-Nederlands-Verbond om debuterende auteurs uit de Lage Landen een breed platform te bieden. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens Het Betere Boek, hét literair festival van het Willemsfonds. Tijdens de Bronzen Uil tournee door Nederland en Vlaanderen kun je kennis maken met de winnaar van De Bronzen Uil 2020; Machteld Siegmann. In de Brakke Grond houdt jurylid Marnix Verplancke een interview met haar.

Wie is Machteld Siegmann?
Machteld Siegmann (1972) studeerde Nederlands en Cultuurgeschiedenis aan de universiteit van Utrecht en werkt als redacteur voor verschillende uitgeverijen. ‘De kaalvreter’, haar debuutroman, is niet autobiografisch, maar er zitten wel plaatsen uit haar jeugd verwerkt in het boek. Niet alleen de jury was fan van de debuutroman, want ook de publieksprijs ging naar ‘De kaalvreter’. Siegmann ontving samen met De Bronzen Uil een cheque van 10.000 euro. "De jury was onder de indruk van de eigen stem, de eigen kleur en het ritme waardoor de verschillende perspectieven van de personages tot hun recht komen. Bedachtzaam en meeslepend geschreven, krijgen we een scherp beeld van een mens die zijn leven in eigen handen wil nemen en de gevolgen van deze zoektocht voor de onmiddellijke omgeving. Een boek dat ontroert en tot in de kern raakt en knaagt."

De Bronzen Uil 2021
Meer over de genomineerden van de Bronzen Uil 2021 vind je hier.

Het Betere Boek

Op zaterdag 9 oktober 2021 organiseert het Willemsfonds de elfde editie van Het Betere Boek, hét literaire festival dat zich uitstrekt over de binnenstad van Gent. Het thema van deze editie is ‘Bevrijd de Zinnen’. Om dit thema naar een hoog elan te brengen, duidde coördinator Pascal Nicolas twee curatoren aan die gezamenlijk het thema zullen invullen. De curatoren zijn auteur Anneleen Van Offel en Mohamed Ikoubaân, directeur van het Nomadisch Kunstencentrum Moussem.

De uitreiking van De Bronzen Uil vindt hier plaats en is het ceremoniële sluitstuk van Het Betere boek.

zo 19 sep '21
15:00 uur
Gratis
Reserveer een plek via het ANV
Corona update

Vanaf 15 september vragen we je om een coronatoegangsbewijs te tonen voor je bezoek aan een voorstelling in de Brakke Grond. Op deze pagina lichten we al onze coronamaatregelen toe, zodat je veilig en voorbereid een bezoek aan ons cultuurhuis kunt brengen.