Ticketinfo

Data
vr 20 aug, 14:00 — 16:00
Prijzen
Koop kaarten

© NABOU

Concert | Muziek

NABOU

Grachtenfestival
Amsterdams jazz en klassiek zomerfestival nodigt talentvolle trombonespeler Nabou Claerhout uit.

NABOU (Nabou Claerhout)

Net zoals die drie zijden aan de driehoek in de bandnaam, omringde de Brusselse tromboniste Nabou Claerhout (Antwerpen, 1993) zich in 2016 met haar drie favoriete muzikanten om haar eigen groep N∆BOU op te richten. Met Trui Amerlinck op contrabas, Roeland Celis op elektrische gitaar en Mathias Vercammen op drums verenigt dit kwartet enkele van de meest getalenteerde jonge muzikanten uit Vlaanderen. N∆BOU rees al snel omhoog binnen die nieuwste golf aan jazz, en trok de aandacht van zowel het publiek als de professionals uit de sector dankzij een verfrissend trombonegeluid, vernieuwend gebruik van effecten en een originele aanpak van composities.

Met een geprezen debuut-EP, ‘Hubert’, in eigen beheer uitgebracht in 2019, betrad N∆BOU al de podia van Gent Jazz Festival, North Sea Jazz Festival, Brussels Jazz Weekend, KAAP, Bel Jazz Fest, Leuven Jazz en nog veel meer. Deze eerste release toonde hoe hun sterke samenspel resulteert in zowel uptempo grooves als een meer contemplatieve sfeer. De verkenning en oprekking van de grenzen van zowel de trombone als het jazzgenre, levert N∆BOU een unieke plekje op in de diverse scene van vandaag. 

Op vrijdagmiddag 20 augustus staat ze op Grachtenfestival, het zomerfestival met klassieke- en jazzmuziek. 

Grachtenfestival

Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Met heel Amsterdam als prachtig decor. Van 13 tot en met 22 augustus 2021.

vr 20 aug '21
14:00 uur | Kaartverkoop via Grachtenfestival
€ 18,50
Koop kaarten