Ticketinfo

de Brakke Grond
Data
zo 08 mrt, 15:25
zo 03 mei, 12:30
Prijzen

© Fragment uit video Le Fou Postcolonial Insane, 2019-2020

Expositie | Beeldende kunst

Guy Woueté

Niet te bezichtigen - WELKOM

Het koloniale verleden van zijn vaderland Kameroen speelt een belangrijke rol in het oeuvre van Guy Woueté (1980). Met de geschiedenis als zijn belangrijkste materiaal wil hij een nieuwe toekomst vormgeven, waarin we elkaar anders zien en beter begrijpen. 

Voor mij is kunst maken geen doel op zich, maar een kans om eerlijk te kijken en te reflecteren op het tijdperk waarin wij leven.

Guy Woueté

Woueté neemt ons in zijn expositie WELKOM mee naar verschillende werelden en realiteiten, naar het verleden en het heden. Hij verzamelt momenten en menselijke ervaringen en combineert deze in installaties in video's, sculpturen en collages. Het werk van Woueté bevat altijd elementen van sociale kritiek, kwesties van migratie en symbolen van overheersing in het tijdperk van globalisering. Met zijn verhalen probeert hij conventionele perspectieven, die discriminatie, paternalisme en vervreemding voeden, te doorbreken. Voor de Brakke Grond werkte Woueté verder aan de video-installatie Le Fou Postcolonial Insane die in deze tentoonstelling in première gaat.

De activistische kunstenaar heet ons welkom in de Brakke Grond en laat ons meedenken over de vraag wat we kunnen leren uit het verleden om aan een gezamenlijke nieuwe toekomst te bouwen. "Voor mij is kunst maken geen doel op zich, maar een kans om te reflecteren op het tijdperk waarin wij leven", aldus Guy Woueté.

Voor deze expositie werkt de Brakke Grond samen met de Beursschouwburg in Brussel. Vanwege de maatregelen rond COVID-19 zal de tentoonstelling Wie is We? van Guy Woueté worden verplaatst naar

Guy Woueté in gesprek met Arthur d'Ansembourg

Op de Nacht van de Filosofie zal kunstfilosoof en estheticus Arthur d’Ansembourg spreken met Guy Wouéte over zijn filosofische ideeën achter diens kunst en activisme. Welke filosofische vragen spelen voor Wouéte een rol en hoe komt dat tot uitdrukking in zijn werk? Kun je met kunst een nieuwe toekomst vormgeven? En welke rol speelt daarbij het verleden? 

Voorafgaand (om 20:00) en na dit gesprek (om 22:00) is het mogelijk om deel te nemen aan een filosofische rondleiding langs de expositie van Wouéte o.l.v Arthur d'Ansembourg. Voor meer info en tickets zie: Nacht van de Filosofie  

zo 08 mrt
-
zo 03 mei
de Brakke Grond
Gratis
Opening expositie

De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 7 maart van 17:00 tot 19:00.

Vera Bertheux houdt een kort interview met de kunstenaar over zijn leven en werk in verschillende werelden: in Afrika en Europa.

Facebook event