Ticketinfo

de Brakke Grond
Data wo 03 jun — za 11 jul
13:00 — 17:00
Prijzen

© Fragment uit video Le Fou Postcolonial Insane, 2019-2020

Expositie

Guy Woueté

WELKOM

Het koloniale verleden van zijn vaderland Kameroen speelt een belangrijke rol in het oeuvre van Guy Woueté (1980). Met de geschiedenis als zijn belangrijkste materiaal wil hij een nieuwe toekomst vormgeven, waarin we elkaar anders zien en beter begrijpen. 

Voor mij is kunst maken geen doel op zich, maar een kans om eerlijk te kijken en te reflecteren op het tijdperk waarin wij leven.

Guy Woueté

Woueté neemt ons in zijn expositie WELKOM mee naar verschillende werelden en realiteiten, naar het verleden en het heden. Hij verzamelt momenten en menselijke ervaringen en combineert deze in installaties in video's, sculpturen en collages. Het werk van Woueté bevat altijd elementen van sociale kritiek, kwesties van migratie en symbolen van overheersing in het tijdperk van globalisering. Met zijn verhalen probeert hij conventionele perspectieven, die discriminatie, paternalisme en vervreemding voeden, te doorbreken. Voor de Brakke Grond werkte Woueté verder aan de video-installatie Le Fou Postcolonial Insane die in deze tentoonstelling in première gaat.

De activistische kunstenaar heet ons welkom in de Brakke Grond en laat ons meedenken over de vraag wat we kunnen leren uit het verleden om aan een gezamenlijke nieuwe toekomst te bouwen. "Voor mij is kunst maken geen doel op zich, maar een kans om te reflecteren op het tijdperk waarin wij leven", aldus Guy Woueté.

In de pers

FRAGILE, BUT NOT MADE IN CHINA - recensie in ZAM magazine

 

De rivier van leven in ons en om ons heen - de Groene Amsterdammer

 

De dood van de publieke ruimte: in gesprek met Guy Woueté - HART magazine

Voor deze expositie werkt de Brakke Grond samen met de Beursschouwburg in Brussel. Vanwege de maatregelen rond COVID-19 zal de tentoonstelling Wie is We? van Guy Woueté worden verplaatst naar het najaar.

wo 03 jun '20

za 11 jul '20
de Brakke Grond
Gratis
Expo bezoeken?

de Brakke Grond heeft aangepaste openingstijden. De exposities zijn te bezichtigen van woe t/m za van 13:00 tot 17:00. Bezoek kan enkel op afspraak! Reserveer jouw plekje via een mailtje naar bezoek@brakkegrond.nl

Koptelefoon meenemen

Via een koptelefoon kan je de videowerken van Guy Woueté beluisteren. Wij voorzien koptelefoons die ontsmet worden, maar je kan ook je eigen koptelefoon met minijack meenemen en inpluggen als je dat prettiger vindt.

Ons huis bezoeken

Een bezoek aan de Brakke Grond zal in deze tijden er iets anders aan toe gaan. Meer info hierover vind je op deze pagina.

"Wie zijn wij in het licht van het verleden?"

Lees de reflectie van Sorana Musnya over de nieuwe werken van Guy Woueté voor de tentoonstellingen WELKOM en Wie is We?.