Ticketinfo

Grote zaal
Data
wo 26 mei, 20:00
do 27 mei, 20:00
Prijzen

© Wendy Marijnissen

Voorstelling | Theater

SKaGeN

(Afgelast) Het gezin Van Paemel
Valentijn Dhaenens gaat de uitdaging aan en speelt 13 personages. Tegelijkertijd.

Wegens de aanvullende maatregelen rondom het coronavirus zijn we helaas genoodzaakt deze voorstelling te annuleren. Er wordt gezocht naar een alternatieve datum.

In 2019 kondigde SKaGeN een groots opgezet ensemblestuk aan. Het gezelschap zou voor de Vlaamse oerklassieker Het gezin Van Paemel weer voltallig op de planken staan en voor de gelegenheid uitgebreid worden tot wel 13 acteurs.

In 2020 dreigt een virus dat plan te willen dwarsbomen. Maar dat is buiten de creatieve geesten van het theatercollectief gerekend. Acteur en theatermaker Valentijn Dhaenens gaat de uitdaging aan en speelt alle 13 personages. Tegelijkertijd.

Valentijn Dhaenens reisde de afgelopen 12 jaar voor SKaGeN de wereld rond met de succesmonologen DegrotemonD, DeKleineOorlog en Onbezongen. In DeKleineOorlog ontdubbelt Dhaenens zich via schermen en gaat hij in dialoog met zijn 7 alter-ego’s.

In Het gezin Van Paemel gaat Dhaenens hierin nog een stapje verder. In elk van de vier bedrijven speelt hij een ander cruciaal personage live. De talrijke antagonisten, ook vertolkt door Dhaenens, zijn digitaal aanwezig.

© Wendy Marijnissen
© Wendy Marijnissen

"Wirken moet ne mensch en ni lieglupe. Akkerdjie."

Vader van Paemel

Voor wie er nog aan twijfelde, Het gezin Van Paemel wordt géén monoloog, maar een proeve van creativiteit in tijden van corona. 

Deze versie van de Vlaamse oerklassieker vertelt echter meer dan een bravoure. Dhaenens toont ons doorheen deze enscenering een gevecht met demonen uit ons aller verleden. Hij voert een intensief gesprek met zijn erfgoed dat tevens het erfgoed van Vlaanderen is, en komt uit bij een samen-alleen zijn dat niet alleen in coronatijden erg herkenbaar is.

Ontdek deze parel uit de Vlaamse theaterliteratuur en kijk naar het Vlaanderen van vandaag. Waar nog steeds gewerkt, geïntegreerd en geassimileerd moet worden. Waar klassen en gemeenschappen nog altijd niet elkaars taal spreken. Waar families uit elkaar worden gereten en jong en oud, arm en rijk, met getrokken messen tegenover elkaar staan over grond en geloof. Waar economische migratie nog steeds een noodzaak is. En onderdrukking door de 1% leidt tot verhitte strijd: Het gezin Van Paemel in een wereld in verandering, toen -1903- en nu.

wo 26 mei '21

do 27 mei '21
Grote zaal
Corona-update

De kaartverkoop van deze voorstelling staat nog even in on hold, in afwachting van de maatregelen.

Vanwege onze internationale programmering, is er altijd kans op onvoorziene wijzigingen. Wij houden je hiervan op de hoogte. 

Credits
Spel en concept Valentijn Dhaenens
Coaching Korneel Hamers
Tekst Cyriel Buysse
Techniek en filmopname Jeroen Wuyts
Kostuum Barbara De Laere
Regie-assistentie Tineke De Meyer
Productie SKaGeN & De Studio
Zakelijke leiding & coördinatie Korneel Hamers
Met de steun van De Vlaamse Gemeenschap & De Studio