Ticketinfo

Data
do 25 mrt, 20:00
Prijzen

© Salih Kilic

Buitenshuis

Mathieu Charles

AKOMFRAHDIO
Op reis door alternatieve realiteiten - i.h.k.v. Black History Month Belgium

In AKOMFRAHDIO reist performer Mathieu Charles solo door een postapocalyptische alternatieve realiteit. Hij zoomt daarbij in op niet-lineaire tijdsbeleving, technologische innovatie, geschiedenis en niet-westerse kennisproductie. Charles baseert zich op archieven van zogezegde verledens, hedens én toekomsten. 

De titel is een samentrekking John Akomfrah (de kunstenaar achter het bekroonde The Last Angel Of History en oprichter van Black Audio Film Collective) en het concept van radiofrequenties. Deze uitvoering van AKOMFRAHDIO wordt een gelivestreamde performance, met aansluitend een online aftertalk met de maker, gehost door Black History Month Belgium. Moderator is de gastdramaturg van Vooruit, Kopano Maroga.

Dit programma vindt online plaats, en is gratis toegankelijk.
Meld je hier aan.

“Een stervende wereld wil nog even de sterren aanraken. Ze hebben grandioos gefaald. Zij die enkel knoppen konden indrukken en trekkers overhalen. Nu zijn er enkel nog paddenstoelwolken."

Mathieu Charles
do 25 mrt '21
20:00 uur - Livestream
Black History Month Belgium

Deze performance is onderdeel van Black History Month Belgium. Een jaarlijkse viering, in de maand maart, van de zwarte gemeenschappen van België, in het heden en het verleden. 


Lees meer. 

Nieuwe Maker

In samenwerking met Productiehuis Theater Rotterdam, RIGHTABOUTNOW INC. en Kunstencentrum Voo?uit ondersteunt en begeleidt de Brakke Grond Mathieu Charles de komende twee jaar bij het maken van nieuwe producties en het ontwikkelen van zijn artistieke praktijk. Dit traject vindt plaats in het kader van de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten.

 

Credits
Concept en performance Mathieu Charles
Coproductie Kunstencentrum Vooruit, Productiehuis Theater Rotterdam & Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond