Ticketinfo

Data
vr 12 feb, 20:00
za 13 feb, 16:30
za 13 feb, 20:00
Prijzen

© Nana Vaneessen

Livestream

Sien Vanmaele

Kookworkshop ter voorbereiding op het einde van de wereld #7 - Spirulina
Een zinnenprikkelende performance die de mond voedt... En de huid!

De aanmeldingsperiode voor dit programma is helaas verlopen, in verband met de verzendtijd van de ingrediënten.

Theatermaker Sien Vanmaele combineert theater met koken en eten in zintuiglijke performances. Met de klimaatverandering als belangrijkste drijfveer begon ze in 2019 haar Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld. In deze voorstellingen verweeft ze haar interesse in voeding, de systemen eromheen en de impact ervan op het klimaat. De coronacrisis geeft haar initiatief nog een onverwachte extra lading.

In de workshops staat telkens een aspect van voeding centraal. Na eerdere edities rondom onder andere fermentatie en zeewier onderzoekt ze voor Beyond the Black Box de mogelijkheden van micro-algen als voeding van de toekomst. Micro-algen zoals spirulina en chlorella worden door wetenschappers beschouwd als de voeding van de toekomst. U kent ze misschien ook wel als superfoods.

Tijdens deze virtuele food performance laat Sien je kennis maken met spirulina. Dit wordt op voorhand naar je opgestuurd via de post. Samen ga je met haar vanuit je keuken aan de slag met dit ‘groene goud’. Zou deze minuscule alg de wereld kunnen redden?

Dit is een interactieve online voorstelling via Zoom. Voor aanvang wordt gevraagd een aantal basisingrediënten en keukenspullen klaar te zetten. Exacte instructies volgen via email na het boeken van je ticket.

vr 12 feb '21

za 13 feb '21
Beyond the Black Box

Dit programma is onderdeel van Beyond the Black Box.

Dagtickets

De ticketverkoop verloopt per dag. Sien is te zien op vrijdag 12 en zaterdag 13 februari. Klik op de datum naar keuze voor een overzicht van het programma en het kopen van een dagticket.

Interview

Lees hier een interview met Sien Vanmaele, door Joelie Stork.