Ticketinfo

Data
do 11 feb, 19:00
vr 12 feb, 19:00
Prijzen

©

Conferentie

Solidaire Praktijken

Een open gesprek
Samen op zoek naar een duurzame werkcultuur binnen de culturele sector

Tijdens vier afzonderlijke festivals in België en Nederland gaan verschillende makers met elkaar, of met curators, in gesprek over hun artistieke praktijk en over de manier waarop een meer solidair evenwicht kan worden bereikt. Hierbij worden op basis van verschillende thema's actuele kwesties aangekaart en onderzocht.
 
Solidaire praktijken is een samenwerking tussen Festival Cement (Den Bosch), Theater aan Zee (Oostende), Konvooi (Brugge) en Beyond the Black Box, met steun van Vlaams-Nederlands Huis deBuren.
 
Fransien van der Putt en Dries Himpe gaan tijdens Beyond the Black Box in gesprek met makers die hun werk gedurende het festival presenteren. Samen onderzoeken ze onder meer of en hoe individuele praktijken zich kunnen verenigen. Hoe kunnen makers, andere cultuurwerkers en instellingen hun verantwoordelijkheid nemen over de onderlinge verhoudingen en de manier waarop we samen het veld vormgeven?

Heeft iedere individuele maker een eigen zakelijke equipe nodig, zoals steeds vaker het geval is? Kunnen we zelf, peer to peer, een nieuwe instelling of instituut tot stand brengen en hoe zorgen we er dan voor dat dit aan de eisen van ons werk voldoet? Hoe is de balans tussen autonomie en collectiviteit? Kan het vormen van coöperaties de grond onder de voeten bieden die nu voor zoveel “onafhankelijke” makers ontbreekt? Kunnen we gedeelde afspraken maken over wat een coproductie moet inhouden en hoeveel een voorstelling kost? Kunnen we ruimte, tijd, materiaal en expertise delen?

De verschillende gesprekken zullen worden opgenomen en verwerkt tot een podcast, zodat deze makkelijk te herbeluisteren zijn en als inspiratie kunnen dienen voor een groter publiek.

do 11 feb '21

vr 12 feb '21
Beyond the Black Box

Dit programma is onderdeel van Beyond the Black Box.

Dagtickets

De ticketverkoop verloopt per dag. Dit gesprek is te volgen op donderdag 11 en vrijdag 12 februari. Klik op de datum naar keuze voor een overzicht van het programma en het kopen van een ticket.