Ticketinfo

de Brakke Grond
Data
vr 04 dec, 19:30 — 21:00
Prijzen

© Marjolein Vogels

Performance

Eindpresentatie BAU AIR²

Vera Tussing en Astrit Ismaili
Eindpresentatie van een residentie geïnitieerd door BAU, i.s.m. Veem House for Performance en de Brakke Grond

BAU AIR² is een op maat gemaakte residency voor professionals in de dans en performance. Voor een periode van 1 tot 2 maanden werken een internationale en een lokale kunstenaar gelijktijdig aan de verdere ontwikkeling van hun eigen artistiek idee.

Choreograaf Vera Tussing (BE) en performancekunstenaar Astrit Ismaili (NL) trappen het residentieprogramma af. Van 9 november tot en met 6 december 2020 zijn de BAU Studio’s hun tijdelijke thuis voor onderzoek, verdieping en experiment. Astrit onderzoekt de werking van een nieuw wearable instrument voor deel twee van zijn opera MISS en Vera duikt dieper in de betekenis van aanraking en nabijheid in (dans)voorstellingen voor haar nog te verschijnen boek.

In de eindpresentatie op 4 december tonen ze hun werk met fragmenten uit een film en een performance, een manifest en een interactieve lezing van een aantal onderzoeksteksten. Astrit wordt begeleid door sounddesigner Michele Abolaffio en filmmaker Ana Plowden. Vera wordt gesteund door veel van haar collega's op afstand, waaronder Elvira Crois, Yoh Morishita, Ben McEwen, Michael Picknett, JS Rafaeli en Julia Rubies Subiro. Nadien vindt een inhoudelijk nagesprek plaats onder leiding van Charmy Rose.

De eindpresentatie is inmiddels uitverkocht. 
We werken nu met een wachtlijst. Mocht je onverhoopt toch niet kunnen, of je willen aanmelden voor de wachtlijst, stuur dan een e-mail naar: air@bau.amsterdam.

BAU AIR² is een initiatief van BAU platform voor dans en performance. Het BAU AIR² Team (Marjolein Vogels, Sarah van Lamsweerde, Iris Peters, Eva Villanueva) werkt hierin nauw samen met coach Erik Hagoort, het Veem House for Performance en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.

Daarnaast dient de zorgvuldig samengestelde AIR Pool als klankbord. In deze diverse groep van kunstprofessionals nemen deel: Priscilla Macintosh, Janneke Raaphorst, Sarah van Lamsweerde, Setareh Fateh Irani, Richard John Jones, Annechien van Litsenburg, Christian Guerematchi en Clara Amaral.

vr 04 dec '20
de Brakke Grond
19:30 - 21:00
Facebook event