Ticketinfo

de Brakke Grond
Data
wo 20 jan, 20:00
do 21 jan, 20:00
vr 22 jan, 20:00
Prijzen
Normaal - 15
Stadspas / CJP - 11,50
Student - 10

©

Voorstelling | Theater

De Nwe Tijd / ’t Barre Land

Op de rok van het universum
Naar het boek van PC Hooftprijs-winnaar Tonnus Oosterhoff

In den beginne waren er verhalen. Een hele stoet. Afkomstig van het internet, weggestroomd uit boekenkasten, ontsproten aan de fantasie. Te midden van al die anekdotes is daar plots het verhaal van een enkeling: Roelof de Koning, in dit geval. Dierenarts. Hij leeft het leven dat wij allen leiden – hij wordt geboren en hij sterft. Daartussendoor groeit hij op en door en krimpt ten slotte in tot zakformaat.

P.C. Hooft-prijswinnaar Tonnus Oosterhoff schreef volgens pers en publiek een “absoluut droomboek”. Nu slaan ’t Barre Land en De Nwe Tijd de handen ineen om het te vertalen naar een lichtgevende vertelling vol humor, liefde en mededogen.

Terwijl de grens tussen dier en mens, mens en robot, fantasie en feit steeds meer vervaagt, wagen zij zich onbevreesd aan de grote vraag: wat is de waarde van een mensenleven? Of om de woorden van de dichter Lucebert te lenen: zijn wij iets anders dan een kruimel op de rok van het universum?

wo 20 jan '21

vr 22 jan '21
de Brakke Grond
20:30 uur
€ 10 - € 15
Koop kaarten
Corona-update

Vanwege onze internationale programmering, is er altijd kans op onvoorziene wijzigingen. Wij houden je hiervan op de hoogte. 

Lees hier meer over ons beleid rondom COVID-19.

Credits
Productie De Nwe Tijd & ’t Barre Land
Van en met Vincent van den Berg, Margijn Bosch, Rosa Vandervost, Freek Vielen en Czeslaw de Wijs
Naar het boek van Tonnus Oosterhoff
Met de steun van de Vlaamse Overheid