Ticketinfo

Grote zaal
Data
ma 25 jan, 20:00
di 26 jan, 20:00
Prijzen
Normaal - €17
Stadspas / CJP - €13,50
Student - €12

© Stef Stessel

Voorstelling | Theater

De Roovers & Magne van den Berg

Afgelast - De lange nasleep van een korte mededeling
Een voorstelling over hoe het leven van vier vrienden ontwricht raakt nadat één van hen een schijnbaar onschuldige mededeling doet

Wegens de aanvullende maatregelen rondom het coronavirus zijn we helaas genoodzaakt deze voorstelling opnieuw te annuleren. De bezoekers worden op de hoogte gebracht, en er wordt gezocht naar een alternatieve datum.

In De lange nasleep van een korte mededeling raakt het leven van vier vrienden ontwricht nadat één van hen een schijnbaar onschuldige mededeling doet. De vele gesprekken die hieruit voortvloeien, tonen op tragikomische wijze hoe iedereen zijn eigen angsten en verlangens de baas tracht te zijn. Hoe meer iedereen zijn best doen om grip op de situatie te krijgen, hoe meer die uit de hand loopt. In weinig woorden wordt veel gezegd, nog meer niet gezegd, veel begrepen en veel misverstaan. De tekst van Magne van den Berg is van een pijnlijke lichtvoetigheid en laat zich lezen als een gedicht waarin de beelden ontstaan in het hoofd van de toeschouwer. 

De Roovers kiezen er uitdrukkelijk voor om in deze bijzondere tijd een korte voorstelling met beperkte crew en dito decor te brengen. Niks in de handen, niks in de mouwen. Het stuk vraagt dat ook niet. Het is “coronaproof” in sé; zonder in te boeten aan theatrale en artistieke kwaliteit. De lange nasleep van een korte mededeling stond al langer op ons verlanglijstje, de flexibiliteit ervan maakt het net nu uitermate geschikt.

ma 25 jan '21

di 26 jan '21
Grote zaal
Corona-update

Vanwege onze internationale programmering, is er altijd kans op onvoorziene wijzigingen. Wij houden je hiervan op de hoogte. 

Lees hier meer over ons beleid rondom COVID-19.

Credits
Tekst Magne van den Berg
Van en met Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens en Sofie Sente
Scenografie Stef Stessel
Kostuums Pynoo
Lichtontwerp en techniek Bert Vermeulen