Ticketinfo

Data
ma 19 okt, 20:30
di 20 okt, 20:30
Prijzen
Koop kaarten

© Stef Stessel

Voorstelling | Theater

De Roovers & Magne van den Berg

De lange nasleep van een korte mededeling
Een voorstelling over hoe het leven van vier vrienden ontwricht raakt nadat één van hen een schijnbaar onschuldige mededeling doet

In De lange nasleep van een korte mededeling raakt het leven van vier vrienden ontwricht nadat één van hen een schijnbaar onschuldige mededeling doet. De vele gesprekken die hieruit voortvloeien, tonen op tragikomische wijze hoe iedereen zijn eigen angsten en verlangens de baas tracht te zijn. Hoe meer iedereen zijn best doen om grip op de situatie te krijgen, hoe meer die uit de hand loopt. In weinig woorden wordt veel gezegd, nog meer niet gezegd, veel begrepen en veel misverstaan. De tekst van Magne van den Berg is van een pijnlijke lichtvoetigheid en laat zich lezen als een gedicht waarin de beelden ontstaan in het hoofd van de toeschouwer. 

De Roovers kiezen er uitdrukkelijk voor om in deze bijzondere tijd een korte voorstelling met beperkte crew en dito decor te brengen. Niks in de handen, niks in de mouwen. Het stuk vraagt dat ook niet. Het is “coronaproof” in sé; zonder in te boeten aan theatrale en artistieke kwaliteit. De lange nasleep van een korte mededeling stond al langer op ons verlanglijstje, de flexibiliteit ervan maakt het net nu uitermate geschikt.

ma 19 okt '20

di 20 okt '20
Nederlandse première
€ 11,50 - € 15
Koop kaarten
Corona-update

Met ingang van 19 september heeft de Belgische regering het beleid aangepast: België zet de provincies Noord- en Zuid-Holland op rood. Niet-essentiële reizen naar de twee provincies zijn vanaf dat moment verboden. Dit kan consequenties hebben voor onze voorstellingen. We houden je volledig op de hoogte van de stand van zaken.

Lees hier meer over ons beleid rondom corona.

Credits
Tekst Magne van den Berg
Van en met Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens en Sofie Sente
Scenografie Stef Stessel
Kostuums Pynoo
Lichtontwerp en techniek Bert Vermeulen