Ticketinfo

de Brakke Grond
Data
vr 18 sep, 21:00 — 23:00
Prijzen
Koop kaarten

©

Festival | Literatuur

EUNIC

De Nacht van de Europese Literatuur 2020
Onderdeel van Forum on European Culture

Literatuur, het tegengif

De European Literature Night, een project van EUNIC Netherlands, brengt zowel gevierde auteurs als veelbelovend literair talent uit heel Europa samen. Het is een ruimte voor verkenning, voor het begrijpen van verschillen en het erkennen van overeenkomsten, en het opnieuw bedenken van 'Europeaan-zijn' voor zowel auteurs als publiek. Het thema van dit jaar is 'Literatuur, het tegengif'.

Nooit eerder waren we zo verbonden en tegelijkertijd zo geïsoleerd. Hoe ziet onze wereld eruit na de pandemie? Volgens Arundhati Roy Covid-19 'is een portaal, een poort tussen de ene wereld en de volgende', die 'mensen dwingt te breken met het verleden en zich hun wereld opnieuw voor te stellen'. Hoe kunnen we ons deze wereld voorstellen? Wat kan literatuur voorspellen op basis van de ervaringen van de afgelopen maanden in Europa? Laten we luisteren naar de Europese schrijvers van vandaag, de antennes van onze samenlevingen. Kan literatuur een tegengif zijn?

De European Literature Night maakt dit jaar deel uit van het Forum on European Culture en gaat gepaard met de State of European Literature, een keynote die mede wordt georganiseerd door de UvA (Faculteit Geesteswetenschappen, ACES, ondersteund door OSL). Deze jaarlijkse lezing, dit jaar ingehuldigd door  Philipp Blom , behandelt de staat van de literatuur in Europa en de staat van Europa vanuit het perspectief van literatuur.

De Literatuuravond vindt bij ons plaats op vrijdag 18 september. De kaarten zijn uitverkocht, maar kijk vooral live mee!

vr 18 sep '20
de Brakke Grond
€ 13,00 - € 15,00
Koop kaarten
Maakt onderdeel uit van festival Forum on European Culture, 17 – 20 September in Amsterdam.