Ticketinfo

Data do 03 sep — zo 13 sep
17:06
Prijzen

©

Festival | Multidisciplinair

Amsterdam Fringe Festival

Nieuw ongetemd theatertalent
Vlaams aanbod in de Brakke Grond

Amsterdam Fringe Festival toont jaarlijks in september 11 dagen lang theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent op meer dan 25 locaties in Amsterdam, waaronder de Brakke Grond. Fringe is open en ongecureerd. Er wordt een divers programma gepresenteerd met kunstenaars van uiteenlopende achtergronden, herkomsten en toekomsten. Het festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Een dikke, innige omhelzing van het experiment in de ware zin des woords: eentje waarvan de uitkomst je nog echt verrassen kan.

Tijdens Fringe is er ook volop Vlaams aanbod te zien. In de Brakke Grond kun je kijken naar MoOv, Studio Danish Blue en Vitamina, hieronder verder uitgelicht. Ook elders in de stad zie je Vlaams theater, zoals de afstudeervoorstelling van Anke Somers in Perdu. 

moOv (Lucas Devroe & Izah Hankammer): It’s Simple, I am Complex

Twee synchroon bewegende entiteiten die zich door ruimte en tijd voortbewegen. It’s Simple, I am Complex verdiept zich in de essentie van gender: ruimte voor individualiteit, acceptatie, liefde, hartelijkheid, collectiviteit en gemeenschap. Deze voorstelling wordt zo een collectieve ontdekkingsreis naar de schoonheid en menselijkheid van samen bewegen en samen zijn.  

Data: 6 & 7 sep, 20:00 & 21:30
Locatie: De Brakke Grond
Duur: 35 min
Taal: LNP

Studio Danish Blue: Folie à Deux

Studio Danish Blue maakt een fysieke performatieve voorstelling voortgestuwd door pulserende synthesizerbeats en intieme ontboezemingen over hoe twee ongeziene mensen elkaar plots zien staan. Folie à Deux is een tragisch liefdesverhaal over contact in een contactarme wereld tegen de achtergrond van een doorrazende snelweg.

Data & prijs: 12 sep 20:30 & 22:15, 13 sep 18:00 & 21:00 
Locatie: De Brakke Grond
Duur: 50 min
Taal: NL

Vitamina: Never Stop Scrolling Baby

DEZE VOORSTELLING IS GEANNULEERD

Een oneindige waterval van gebeurtenissen, van een zwaarlijvige InformatieNatie, van TikTok-cultuur, van het neerhalen van beelden, van brutaal populisme, van HYPE na HYPE na HYPE, van alle gewelddadige prikkels die we elke dag verdragen en assimileren tot we paradoxaal genoeg geen identiteit meer hebben.