Ticketinfo

Frascati
Data
di 07 apr, 20:30
wo 08 apr, 20:30
Prijzen
Koop kaarten

©

Buitenshuis

Hannah De Meyer / Toneelhuis

Afgelast - Hi Baubo

Over ons verlangen naar leesbaarheid

“Ik associeer Baubo met creatieve, erotische duisternis. Met bloed, aarde en de maan. Ze is een figuur die vrouwelijke seksualiteit verbindt met ecologie, met psychedelica en daverend gelach.” - Hannah De Meyer

 In 2018 schreef en speelde Hannah De Meyer het hypnotiserende New Skin. In deze voorstelling versmolt ze de groeiende verontwaardiging van een nieuwe generatie jonge mensen over onze kapotte wereld met een hoogst persoonlijk ‘ontwaken’. new skin als een deur naar een nieuw bewustzijn, met alternatieve verhalen over wat succes is, welvaart, een welvarende maatschappij. 
 
In het seizoen 2019-2020 laat Hannah De Meyer zich gidsen door Baubo, een obscure mythologische figuur, geassocieerd met regeneratie, magie en seksualiteit. Al sinds de prehistorie duikt Baubo op in rotstekeningen, benen figuurtjes en verhalen: figuren met geaccentueerde vagina’s en gespreide benen, meestal in het gezelschap van stieren, schildpadden en vogels. In de Griekse mythologie duikt Baubo op als min van Dionysius en hulpje van Demeter. 
 
De Meyer componeert een nieuwe tekst die ze samen met enkele performers ensceneert tot een voorstelling waarin taal en beweging zich op unieke wijze met elkaar verweven.

In dat verbeeldingsrijke universum pakt De Meyer uit met een paar sterke en vaak ook komische scènes

De Morgen
di 07 apr '20

wo 08 apr '20
Frascati
€ 11,50 - € 15,00
Koop kaarten
Toneelhuis P.U.L.S. week in Amsterdam
Deze voorstelling maakt deel uit van P.U.L.S.: Project for Upcoming artists for the Large Stage, het talentenpodium van Toneelhuis Antwerpen.