Multidisciplinair 
12 nov 2020

IDFA in de Brakke Grond

Livestreams en wereldpremières in huis

Van 18 november t/m 7 december huist IDFA in de Brakke Grond - vanuit hier worden talrijke online programma's gestreamd. Daarnaast vinden er twee live events plaats in het kader van IDFA on Stage.

Zoals geldt voor bijna alles dit jaar, zal IDFA 2020 niet geheel plaatsvinden zoals je gewend bent. Toch hoef je dit jaar niets van het International Documentary Film Festival Amsterdam te missen: het programma van is namelijk grotendeels online toegankelijk.

Van 18 november t/m 7 december wordt de Brakke Grond volledig omgebouwd tot studiocomplex, van waaruit allerlei programma's worden gestreamd.

Alle online vertoningen zijn op vaste tijden en worden geïntroduceerd door IDFA’s programmeurs. De meeste films worden gevolgd door een IDFA Talk – een verdiepend interview met de filmmaker – of een kortere Q&A. Ook is het vaak mogelijk om live online vragen te stellen aan de filmmaker of hoofdpersoon. De online voorstellingen starten doordeweeks vanaf 14.00 uur en in de weekenden vanaf 10.00 uur, en duren tot ongeveer 23.00 uur.

Bekijk hier het volledige programma. 

IDFA on Stage

Naast dit online programma, zijn ook twee live performances van IDFA on Stage te zien in onze Grote Zaal. Ook zal Sien Vanmaele een virtuele Kookworkshop ter voorbereiding op het einde van de wereld verzorgen. Lees hieronder meer.