Ticketinfo

Theater Bellevue
Data
do 05 sep, 14:00
Prijzen

©

Festival

Nederlands Theater Festival PRO

Diversiteit en interculturaliteit
De Brakke Grond presenteert enkele initiatieven uit Vlaanderen die op een radicale wijze met inclusiviteit en diversiteit omgaan

Diversiteit en interculturaliteit zijn veelgenoemde speerpunten als het gaat over publiek en makers. Maar hoe kunnen we die ook structureel integreren in onze organisaties? Er worden al enkele belangrijke stappen genomen – zo heeft het nieuwe Kunstenplan van Amsterdam inclusiviteit als instapeis – maar het vraagt een grote omslag in denken en handelen om op institutioneel niveau daadwerkelijk te veranderen. De Brakke Grond presenteert enkele initiatieven uit Vlaanderen die op een radicale wijze hiermee te werk gaan.

sCan&Do – Shari Aku Legbedje en Rachida Lamrabet

Het meerjarige traject sCan&Do begeleidt kunstenorganisaties (waaronder CAMPO, deSingel en Het Theaterfestival Vlaanderen) bij het duurzaam intersectioneel inclusiever en diverser maken van identiteit en dagelijkse werking. Twee experts van het sCan&Do-team (samengesteld vanuit Sociaal Fonds voor de Podiumkunsten, Minderhedenforum en voorheen Kunstenpunt) vertellen over hun ervaringen.

Macht Herverdelen – Angela Tillieu Olodo en Hari Prasad Sacré

Macht Herverdelen is een publicatie van Citylab, een creatieve broedplaats uit Brussel, en Demos, kenniscentrum voor participatie en democratie. Termen als ‘inclusiviteit’ en ‘interculturaliseren’ schieten tekort bij het aanduiden waar de macht ligt. Deze publicatie wilt onze taal en kennis aanscherpen om zo tot een herverdeling van de macht en daarmee tot gelijkwaardigheid te komen.

do 05 sep '19
Theater Bellevue
Ticket via Nederlands Theater Festival
Onderdeel van Nederlands Theater Festival

Dit programma is onderdeel van het pro-programma van Nederlands Theater Festival 2019.