Ticketinfo

Rode zaal
Data
wo 29 apr, 20:30
do 30 apr, 20:30
Prijzen
Aan de kassa - €15
Online - €13
CJP - €3,50 korting
Studenten - €5 korting

© Foto: Bart Grietens

Voorstelling | Dans

Kloppend Hert & Arsenaal

Afgelast - Studio Shehrazade
Geïnspireerd op fotostudio Studio Shehrazade in Beiroet. Met Haider Al Timimi & Gorges Ocloo.

Deze danstheatervoorstelling is geïnspireerd op de fotostudio Studio Shehrazade in Beiroet, die eind jaren veertig opende. Libanezen lieten zich hier discreet fotograferen. Hun ware aard en geheimste fantasieën brachten ze hier in beeld. For their eyes only. 

De uit Irak afkomstige theatermaker en danser Haider Al Timimi (mede-oprichter van Kloppend Hert) en de in Ghana geboren muzikant en theatermaker Gorges Ocloo (die van politieke incorrectheid houdt) maken van Studio Shehrazadeeen poëtische en zeer geestige voorstelling over genderdifferentiatie. Het dominante manbeeld zetten ze volledig op zijn kop met een homo-erotische scène, een grote maffe transgenderhaan en een dictator achter een kinderwagen.

Juryrapport Vlaams Theaterfestival

"Met een danstheatervoorstelling voor 15+ verbrijzelen Haider Al Timimi en Gorges Ocloo in één extravagante vertoning onze bekrompen opvattingen over ras, gender en seks. En het resultaat is nog vrolijk ook. Hun turbulente associaties van dialogen, muzieknummers, reflecties en mannenbeelden in alle mogelijke outfits en poses tonen niet zozeer de clichés, maar vooral de vrolijke transgressies van de gestelde ‘normen’. Vanuit hun unieke positie als kunstenaars met Irakese en Ghanese roots tonen zij met meesterlijke vrolijkheid – en milde spot – ons korset aan maatschappelijke regels. Het levert de meest bevrijdende boodschap van het seizoen op. En de chaos op de speelvloer? Die weerspiegelt de queerness in elk van ons."

wo 29 apr '20

do 30 apr '20
Rode zaal
Deze voorstelling is afgelast
We Are Public

De voorstelling van do 30 apr is onderdeel van de We Are Public-selectie

Credits
Spel en regie Gorges Ocloo en Haider Al Timimi
Coregie Renée Goethijn
Choreografie Georgina Del Carmen Theunissen
Dramaturgie Bart Capelle
Scenografie Sven Roofthooft
Lichtontwerp Reynaldo Ramperssad
Kostuums Marij de Brabandere
Affiche Mario Debaene
Techniek Valentin Boucq en Ramon Blancquaert
Productie-assistentie Elise De Vos