Ticketinfo

Grote zaal
Data
wo 19 mei, 20:00
do 20 mei, 20:00
Prijzen
Normaal - 15
Stadspas / CJP - 11,50
Student - 10
Language no problem

© Bart Grietens

Voorstelling

Alexander Vantournhout / not standing

(Afgelast) Through the Grapevine
Een eigenzinnige pas de deux tussen twee mannen

Wegens de maatregelen rondom het coronavirus zijn we helaas genoodzaakt deze voorstelling te annuleren. Er wordt gezocht naar een alternatieve datum.

Through the Grapevine is een eigenzinnige pas de deux tussen twee mannen. Performers Alexander Vantournhout en Axel Guérin tonen hun lichamen, ontdaan van elke franje.

Ze zijn getraind maar zeker niet perfect en proberen ook niet te overtuigen met virtuoze bewegingen. Gaandeweg botsen hun atletische lichamen op fysieke grenzen en door de bewegingen ontdekken ze zelf de sterktes en zwaktes van hun eigen specifieke lichaamsbouw.

De choreografie speelt met deze verschillende proporties en fysieke kracht. De performers zoeken met veel inspanning en concentratie samen naar balans, evenwicht en harmonie zonder daarbij ook humor te schuwen. Ze dagen elkaar uit en helpen elkaar, ze leiden afwisselend de dans. Door een ononderbroken wederzijds contact ontspint de verwevenheid tussen aanraken en aangeraakt worden zich als de basismelodie van de voorstelling.

Met ‘Through the Grapevine’ bevestigt choreograaf Alexander Vantournhout zijn reputatie als weergaloze lichaamsmagiër. ★★★★

De Standaard

De zevende voorstelling van Alexander Vantournhout, is na La Rose en Céramique (2018) en Raphael (2017) zijn eerste échte duet en bouwt qua thematiek tot op zekere hoogte verder op ANECKXANDER (2015). Het lichaam wordt opnieuw gepresenteerd in een zeer pure vorm en de voorstelling focust verder op het creatief, kinetisch potentieel van fysieke limitaties, een thematiek die als rode draad doorheen zijn oeuvre terug te vinden is. Na de locatievoorstelling SCREWS (2017) duikt Alexander opnieuw de theaterzaal in, met partner in crime Axel Guérin, die we eerder zagen als één van de performers in Red Haired Men (2018)

Coproducties:
Kunstencentrum Vooruit, Gent (BE), PERPLX, Marke (BE), CENTQUATRE, Paris (FR), Cirque-théâtre Elbeuf (FR), Subsistances, Lyon (FR), Théâtre de la Ville de Luxembourg, Luxembourg (LU), MA scène Nationale – Pays de Montbéliard (FR), Les Hivernales Centre de Développement Chorégraphique National d’Avignon (FR), Malpertuis, Tielt (BE), Theater Freiburg (DE), Théâtre des Quatre Saisons, Gradignan (FR), Théâtre de l’Arsenal, Val-de-Reuil (FR)

wo 19 mei '21

do 20 mei '21
Grote zaal
Corona-update

Vanwege onze internationale programmering, is er altijd kans op onvoorziene wijzigingen. Wij houden je hiervan op de hoogte. 

Lees hier meer over ons beleid rondom COVID-19.

Credits
Concept en choreografie Alexander Vantournhout
Creatie en uitvoering Alexander Vantournhout & Axel Guérin
Choreografisch assistent Emmi Väisänen
Componist Andrea Belfi
Dramaturgie Rudi Laermans
Lichtontwerp Caroline Mathieu en Harry Cole
Techniek Rinus Samyn
Kostuumontwerp Anne-Catherine Kunz
Decorontwerp Bjorn Verlinde
Outside eye Anneleen Keppens, Maria Ferreira Silva
Met dank aan Sébastien Hendrickx, Vera Tussing, Esse Vanderbruggen