Ticketinfo

Grote zaal
Data
za 21 mrt, 15:30
Prijzen

©

Gastprogramma | Literatuur

Prijs de Poëzie

Afgelast
Uitreiking van De Grote Poëzieprijs en de prijzen van De Gedichtenwedstrijd

Onder de noemer Prijs de Poëzie worden op 21 maart meerdere poëzieprijzen uitgereikt: De Grote Poëzieprijs – sinds 2019 de opvolger van de VSB Poëzieprijs - en de prijzen van De Gedichtenwedstrijd, voorheen de Turing Gedichtenwedstrijd. Met de prijs voor de beste bundel en de prijs voor het beste ingezonden gedicht van het jaar geeft Prijs de Poëzie 2020 een actueel beeld van geschreven poëzie in het Nederlands taalgebied.

De Grote Poëzieprijs

De Grote Poëzieprijs 2020 bekroont de beste Nederlandstalige poëziebundel van 2019 met een bedrag van maar liefst €25.000. De prijs staat open voor bundels die zijn verschenen tussen 1 januari en 20 december 2019.  De winnaar van De Grote Poëzieprijs wordt bekend gemaakt op 21 maart. Radna Fabias won in 2019 de eerste editie van De Grote Poëzieprijs met haar bundel Habitus.

De Gedichtenwedstrijd

De Gedichtenwedstrijd bekroont het beste (amateur)gedicht met een bedrag van €10.000, het hoogste geldbedrag ter wereld voor één gedicht. De afgelopen tien jaar werd de wedstrijd georganiseerd onder de naam Turing Gedichtenwedstrijd. De wedstrijd staat open voor zowel professionele dichters als amateurdichters uit het hele Nederlandse taalgebied. Deelname en jurering zijn volledig anoniem. De winnaar van De Gedichtenwedstrijd wordt bekend gemaakt op 21 maart.

za 21 mrt '20
Grote zaal
Besloten
Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Prijs de Poëzie

Mede mogelijk gemaakt door

Prijs de Poëzie 2020 is een productie van de Poëzieclub en wordt mede mogelijk gemaakt door De Brakke Grond, Elise Mathilde Fonds, Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, het Nederlands Letterenfonds, Literatuur Vlaanderen, VSBfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Lirafonds, de Turing Foundation, School der Poëzie en Poetry International.